Update 1 – roest

Kort en goed beschouw ik het herstellen van de Mobylette als een manier om wat ervaring op te doen met verschillende klustechnieken. Schuren, ontvetten, plamuren, primeren, lakken…

Maar het begon allemaal met veel roest. En het besluit om eens te kijken of ik die roest niet kon verwijderen door middel van electrolyse. Een grappig proces, waardoor je iets minder hoeft te schuren. Mijn inschatting (maar ik hoor graag of dat terecht is) is dat ik de moeilijk te schuren plekjes (de binnenkant van het spatbord, bijvoorbeeld) uiteindelijk zal moeten stralen: er zijn te veel lakresten die ik niet kan bereiken.

Nu zeg je misschien: had dan alles meteen gestraald! Waarom eerst het roest weghalen met electrolyse? Maar dan vergeet je dat het me er niet om te doen is om dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen. Het gaat me erom dat ik de verschillende technieken een beetje leer kennen.

Hieronder zie je het achterspatbord voor electrolyse, een paar plaatjes van het proces, het spatbord erna, en tot slot nadat ik een uurtje had geschuurd.

11a1b23

Weet iemand nog een mooie plek om zelf te stralen? Is zelfzandstralen.nl bijvoorbeeld goed bevallen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s