Update 2: Eindelijk de roest gefixeerd

Na het electrolyseren van de carrosseriedelen was ik door omstandigheden (verstopte zinkspray) niet in staat om de neiging tot roest direct een halt toe te roepen. Daar kwam nog een beginnersfout bij – ik wilde de lakresten met verfafbijt verwijderen, maar dat leverde een dramatisch resultaat op (waaronder genoeg nieuwe roest).

Volgende keer dus eerst verf afbijten, daarna electrolyse, daarna met de haakse slijper waar nodig, en dan lekker in de primer (of eerst de zinkspray, zoals in mijn geval).

Vandaag was ik bij een ervaren klusser. We hebben een belangrijk deel van de carrosserie kaal, geplamuurd en vetvrij gekregen en daarna met primer behandeld. Een van de conclusies: de zwarte lak was thermisch uitgehard en waarschijnlijk dus origineel. Maar hoeveel zwarte Mobylettes reden er eigenlijk rond, dan?

Welnu, hieronder een paar impressies van de dag:

IMG_2036

IMG_2038

IMG_2041

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s